Site Created by Liquid Art
Βιλλες Αγιος Ματθαιος Κερκυρα | βιλλες παραλια του Χαλικουνα | βιλλες χαλικουνας | βιλλες λιμνη Κορισσιων | Βυζαντινο καστρο του Γαρδικιου | Βουνο Παντοκρατωρ | Βιλες Αγιος Ματθαιος Κερκυρα | βιλες χαλικουνας
Οι Βίλλες \ Τοποθεσία

 


Οι δίδυμες βίλλες βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού της Κέρκυρας και απέχουν:
25 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας και το λιμάνι
22 χλμ., από το αεροδρόμιο
5 χλμ., από τα τουριστικά θέρετρα Μωραΐτικα και Μεσογγή
3 χλμ., από το όμορφο και γραφικό χωριό Άγιος Ματθαίος
1 χλμ., από την πανέμορφη και πασίγνωστη παραλία του Χαλικούνα

Παραλίες:

 - Χαλικούνα
Η παρθένα παραλία του Χαλικούνα, η οποία θεωρείται από τις καθαρότερες παραλίες της Κέρκυρας. Η παραλία του Χαλικούνα είναι αμμώδης με μήκος 2,5 χλμ., και ουσιαστικά πρόκειται για μία στενή λωρίδα άμμου η οποία χωρίζει την λίμνη Κορισσίων από τη θάλασσα. Το καλύτερο χαρακτηριστικό της παραλίας της Χαλικούνας, είναι οι μαλακοί αμμώδεις λόφοι.

 - Το Πρασούδι, το Σκίδι, ο Παραμόνας, το Κανούλι, η Σκάλα είναι κάποιες από τις πιο κοντινές και αμμώδης παραλίες της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Πρασούδι είναι παραλία βραβευμένη με γαλάζια σημαία, πολύ καλά οργανωμένη έτσι ώστε να είναι βέβαιο πως θα περάσετε στιγμές μοναδικής χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Φαγητό:
Σε πολύ κοντινή απόσταση από τις βίλλες, θα γευτείτε την υπέροχη κερκυραϊκή κουζίνα καθώς και το φρέσκο ψάρι του νησιού σε εστιατόρια και ταβέρνες. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα, όπως είναι το μπουρδέτο, η παστιτσάδα, το μπιάνκο και το σοφρίτο.

Αξιοθέατα:

- Αιωνόβιος Ελαιώνας
Όλη η περιοχή φημίζεται για τους αχανής ελαιώνες και για τα μεγάλα ελαιόδεντρα. Πολλά από αυτά χρονολογούνται από την εποχή του τέλους της Ενετοκρατίας στα Επτάνησα. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το ασημοπράσινο χρώμα των φυλλωμάτων το οποίο δένει αρμονικά με το γαλάζιο του Ιόνιου.

- Βυζαντινό Κάστρο του Γαρδικίου
Το βυζαντινό κάστρο του Γαρδικίου χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Πρόκειται για ένα οκταγωνικό φρούριο, που στο περίβολό του σώζονται και αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίων οικοδομημάτων.

- Βουνό Παντοκράτωρ
Tο βουνό Παντοκράτωρ, ύψους 350μ. (στο οποίο επίσης έχουν θέα οι βίλλες), (link pros villes) γνωστό και ως “Γαμήλιο Όρος”, αφού εδώ - σύμφωνα με τη μυθολογία -  παντρεύτηκε ο Ιάσωνας τη Μήδεια μετά από την  αργοναυτική εκστρατεία το 390 π.Χ. Στην κορυφή του διατηρείται και το ομώνυμο μοναστήρι. Η φυσική ομορφιά του βουνού που απορρέει από το άγριο δάσος του, ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Βελανιδιές, δρυς, πουρνάρια και κέδροι συνθέτουν το μοναδικό τοπίο.

- Παλαιολιθικό Σπήλαιο Γκράβας
Στη διαδρομή για την παραλία του Χαλικούνα και μετά το Κάστρο του Γαρδικίου, περίπου στη μέση του ύψους του βουνού Παντοκράτορα, ο επισκέπτης συναντά το Παλαιολιθικό Σπήλαιο της Γκράβας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα των πρωτόγονων πολιτισμών που έχουν βρεθεί μέσα σε αυτό, εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας.

- Λίμνη Κορισσίων
Η ξακουστή λίμνη Κορισσίων (στην οποία έχουν θέα οι βίλλες) (link pros villes), 6.300 στρεμμάτων, αποτελεί το καταφύγιο για πάνω από 100 είδη πτηνών. Το οικοσύστημα της Λίμνης αποτελείται από την παράλια ζώνη της λίμνης, την ίδια τη λίμνη και το κεδροδάσος του Ίσσου. Το οικοσύστημα της Λίμνης προστατεύεται από την κοινοτική οδηγία Natura 2000.

- Κεδροδάσος του Ισσου
Φυσικό αξιοθέατο το δάσος των κέδρων στον Ίσσο, αποτελεί χώρο ξεκούρασης των αποδημητικών πτηνών, στο δρόμο τους για την Αφρική. Αρχίζει από τη μέση της αμμολωρίδας που χωρίζει τη λίμνη από τη θάλασσα και φτάνει μέχρι το τέλος αυτής.

- Περιπατητικά Μονοπάτια
Στους τοπικούς χάρτες του Δήμου Μελιτειέων ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει χαρτογραφημένες διαδρομές 20 χιλιομέτρων που ξεκινούν από το χωρίο Άγιος Ματθαίος, περιδιαβαίνουν το δάσος του Βουνού Παντοκράτορας, καταλήγουν στον Χαλικούνα και διασχίζουν το κεδροδάσος στον Ίσσο.