Site Created by Liquid Art
Κερκυρα Βιλλες | Κερκυρα | διαμονη στην Κερκυρα | διακοπες στην Κερκυρα | οικογενειακες διακοπες Κερκυρα | βιλλες διακοπες κερκυρα | βιλλες διακοπες αγιος ματθαιος | βιλλες στην κερκυρα διακοπες
Κέρκυρα

 Η Κέρκυρα - το νησί των Φαιάκων -  αποτελεί το στολίδι των Επτανήσων.

Καταπράσινο νησί με παραμυθένια φυσική ομορφιά, παραδοσιακά χωριά, υπέροχες παραλίες, μοναδική αρχιτεκτονική, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, όμορφα αρχοντικά, αποτελεί δικαίως ένα από τους πιο δημοφιλής ελληνικούς προορισμούς.

Την όμορφη πρωτεύουσα της Κέρκυρας, αξίζει να την περπατήσετε. Να νιώσετε τη μαγεία της, να την οσφριστείτε… με βόλτες στα στενά καντούνια της, τις μικρές πλατείες της, τα γραφικά δρομάκια της, τη βενετσιάνικη φινέτσα της.

Πολλά είναι τα όμορφα και αξιόλογα θέρετρα του νησιού που αξίζει να επισκεφτείτε. Κάποια από αυτά είναι η Παλαιοκαστρίτσα, οι Μπενίτσες, ο Άγιος Ματθαίος, η Δασιά, η Λευκίμμη, ο Κάβος, το Κοντόκαλι κ.α.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κέρκυρα έχει να επιδείξει πολλές και πεντακάθαρες παραλίες, αρκετές από τις οποίες είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία. Παραλίες με άμμο ή βότσαλο, παραλίες παρθένες και απομονωμένες, παραλίες με beach bar που ασφυκτιούν από ζωή και ένταση.

Παραλία Σιδάρι – Κέρκυρα (32 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Βρίσκεται στις ακτές της βορειοδυτικής Κέρκυρας και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλή παραλίες. Οργανωμένη παραλία με άμμο και πετραδάκι που περιβάλλεται από εντυπωσιακά βράχια και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Παλαιοκαστρίτσα – Κέρκυρα (25 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Βρίσκεται στις ακτές της βορειοδυτικής Κέρκυρας στο γνωστό ομώνυμο και φημισμένο θέρετρο. Οργανωμένες παραλίες με βότσαλο και άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Το χαρακτηριστικό τους είναι τα βαθιά και κρύα νερά.

Παραλία Γλυφάδας – Κέρκυρα (17 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Βρίσκεται στις ακτές της νοτιοδυτικής Κέρκυρας και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Είναι αμμώδης και είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες και δημοφιλής παραλίες του νησιού.

Παραλία Έρμονες στη Μέση Κέρκυρα (15 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Πανέμορφος κλειστός όρμος, στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας, ο οποίος περιβάλλεται από καταπράσινους και απότομους λόφους. Οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Παραλία Άγιος Γόρδιος (15 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Οργανωμένη παραλία με ρηχά νερά ιδανικά για κολύμπι, ψιλή άμμος και καταπράσινη φύση.

Παραλία "Το κανάλι του έρωτα" (25 χλμ., από την πόλη της Κέρκυρας)
Δίπλα στην παραλία στο Σιδάρι θα συναντήσετε την παραλία «το κανάλι του έρωτα» ή αλλιώς Canal D'Amour, ονομασία που πήρε γιατί σύμφωνα με την παράδοση, όποιος κολυμπήσει σε αυτό το πέρασμα, στην άλλη πλευρά θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του.  Πρόκειται για ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που δημιουργεί μια υπέροχη παραλία με λευκά βράχια και κρυστάλλινα νερά.

Μπορείτε ακόμη να κολυμπήσετε στην παραλίας της Μυρτιώτισσας, στην Κασσιόπη, στο Κοντόκαλι, στο Γαλισκάρι στη Μεσογγή, στην Αχαράβη.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Η Κέρκυρα έχει να επιδείξει πολλά και σημαντικά σημεία που αξίζει να επισκεφτείτε τόσο λόγω της μοναδικής ομορφιάς και τοποθεσίας όσο και της σημαντικότητάς τους. Σας αναφέρουμε απλά, κάποια από αυτά…

Πόλη  - ΚΕΡΚΥΡΑ
Το σημείο κατατεθέν της Κέρκυρας αποτελεί σίγουρα το Λιστόν. Μεγάλες τοξωτές στοές με υπέροχες καμάρες που στεγάζουν café και εστιατόρια στη δυτική πλευρά της πλατείας Σπιανάδα.
Η πλατεία Σπιανάδα βρίσκεται απέναντι από το Παλιό Φρούριο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Ελλάδας.
Το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πλατείας Σπιανάδα και αποτελεί ένα από τα πρώτα κτίρια νεοκλασικού ρυθμού που κτίστηκαν στην Ελλάδα. Σήμερα, στεγάζει το μουσείο Ασιατικής τέχνης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις & εκθέσεις.
Το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας είναι επίσης ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του νησιού. Η θέα από εδώ είναι μοναδική καθώς μπορείτε να δείτε πανοραμικά όλη την παλιά πόλη της Κέρκυρας.
Το Νέο Φρούριο ή το Φρούριο του Αγίου Μάρκου αποτελεί το δεύτερο σημαντικό οχυρό της πόλης και θεωρείται ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Κέρκυρας.
Αξίζει ακόμη να επισκεφτείτε την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας με σπάνια συλλογή από πίνακες, εικόνες καιπολύτιμα έγγραφα, το δημαρχείο της Κέρκυρας που χτίστηκε επί Ενετοκρατίας και φυσικά το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κέρκυρας και αποτελείένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης. Η οροφή του ναού όπως και οι τοιχογραφίες είναι μοναδικές. Εδώ φυλάσσεται το λείψανο του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη της Κέρκυρας.


Κανόνι – Κέρκυρα
Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Το Κανόνι προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με το μοναστήρι των Βλαχερνών, με το οποίο ενώνεται με μια στενή λωρίδα γης υπερυψωμένου εδάφους, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο φημισμένος καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι με το μοναστήρι του Παντοκράτορα.

Παναγία Βλαχερνών & Ποντικονήσι – Κέρκυρα
Πρόκειται για τα 2 πιο φημισμένα αξιοθέατα της Κέρκυρας και αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού. Από την Παναγία των Βλαχερνών που είναι βυζαντινός ναός και βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό νησάκι ξεκινούν τα καΐκια που πηγαίνουν στο θρυλικό Ποντικονήσι. Το Ποντικονήσι, που αποτελεί φυσικό μνημείο, είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος πάνω στον οποίο δεσπόζει το μοναστήρι του Παντοκράτορα.

Αχίλλειο – Κέρκυρα
Το Αχίλλειο βρίσκεται στο Γαστούρι & κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τη βασίλισσα της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ελισάβετ, γνωστή ως Σίσσυ.
Το Αχίλλειο είναι μεγαλόπρεπο και επιβλητικό. Στο εξωτερικό του, θα συναντήσετε πλήθος αγαλμάτων από μορφές της ελληνικής μυθολογίας, υπέροχους κήπους, το ορειχάλκινο άγαλμα ύψους 8 περίπου μέτρων, που απεικονίζει τον πληγωμένο ομηρικό ήρωα Αχιλλέα που προσπαθεί να βγάλει το βέλος από τη φτέρνα του και άλλα σημαντικά έργα. Το εσωτερικό του είναι γεμάτο με τοιχογραφίες διάσημων καλλιτεχνών, τη φημισμένη ελαιογραφία που απεικονίζει τον θρίαμβο του Αχιλλέα, τη νωπογραφία που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές του χρόνου και άλλα επίσης σημαντικά έργα.

Μον Ρεπό – Κέρκυρα
Πυκνή βλάστηση, πανέμορφοι κήποι χαρακτηρίζουν το κτήμα του Μον Ρεπό όπου έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ για χάρη της αγαπημένης του Κερκυραίας γυναίκας. Το εντυπωσιακό παλάτι με θέα στα γαλάζια νερά του Ιονίου είναι πραγματικά μοναδικό. Σήμερα, το παλάτι του Μον Ρεπό στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης.

Σημαντικά είναι και τα μουσεία της Κέρκυρας όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ασιατικό Μουσείο, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, το Μουσείο Ελιάς, το Μουσείο Καποδίστρια και άλλα.